Beskrivelser og opplevelser med Irsk staffordshireterrier

Beskrivelse av Irsk staffordshireterrier

Irsk Staffordshire Terrier, også kjent som Irish Staffie, er en mellomstor hunderase som stammer fra Irland. Denne rasen er en av de mer moderne variantene av Staffordshire Bull Terrier og har blitt avlet spesielt for å være en familiehund og en følgesvenn.

Irsk Staffordshire Terrier har en kraftig og muskuløs kropp, med en bred hode og en kraftig kjeve. Ørene er vanligvis kuttet for å gi hunden et mer "tøft" utseende, selv om dette er forbudt i enkelte land på grunn av dyrevelferdshensyn. Pelsen er kort og glatt, og kan være i en rekke farger, inkludert rød, sort, blå, brindle eller fawn.

Som en hund som er avlet for å være en følgesvenn, er Irsk Staffordshire Terrier kjent for å være en godmodig og vennlig hund, som er glad i å tilbringe tid med sine menneskelige familier. De har et sterkt ønske om å være nær sine eiere, og kan bli svært knyttet til dem. De har også et godt rykte som en familiehund som er god med barn.

Som alle hunderaser, krever også Irsk Staffordshire Terrier riktig sosialisering og trening fra en tidlig alder, slik at de kan bli veltilpassede og veloppdragne voksne hunder. Det er også viktig at eiere gir hunden tilstrekkelig mosjon og stimulering for å sikre deres fysiske og mentale velvære.

Til tross for deres gode temperament, har Irsk Staffordshire Terrier et rykte på seg for å være en hunderase som kan være vanskelig å håndtere for uerfarne eiere, og derfor bør potensielle eiere vurdere om de har den nødvendige kunnskapen og erfaringen før de tar en hund av denne rasen inn i hjemmet sitt.

Bilder av Irsk-staffordshireterrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7241. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7249. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7247. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7253. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7252. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7248. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7251. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7242. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7250. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7239. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7244. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7243. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7246. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 7240.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Irsk-staffordshireterrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Irsk-staffordshireterrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Irsk-staffordshireterrier:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 11-17 kg
Tispe: 11-17 kg

Høyde (cm):

Hann: 35-40 cm
Tispe: 35-40 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv