Beskrivelser og opplevelser med McNab

Beskrivelse av McNab

McNab er en hunderase som oppsto i Nord-California, USA på midten av 1800-tallet. Rasen er oppkalt etter sin opphavsmann, Alexander McNab, som var en skotsk gjeter som immigrerte til USA.

McNab er en mellomstor hund med en muskuløs og atletisk kroppsbygning. Pelsen er kort og tett, og kan være i forskjellige farger, inkludert sort, blå, rød, og mer sjeldent, gul. Hodet er bredt med en sterk kjeve og ørene er høye og trekantede.

McNab ble opprinnelig avlet for å hjelpe gjeterne med å samle og drive sauer på store områder. Rasen er kjent for sin intelligens, utholdenhet og arbeidsvilje. De er også kjent for sin gode luktesans og evne til å ta avgjørelser på egenhånd når de samler sauer. McNab er en aktiv hund som trenger mye mosjon og mental stimulering for å trives. De kan være lojale og kjærlige mot sin eier og familie, men kan også være reservert overfor fremmede.

McNab er en relativt sjelden hunderase utenfor Nord-Amerika, men er fortsatt brukt som en arbeidshund på rancher og gårdbruk i USA og Canada. De kan også gjøre gode selskapshunder for aktive eiere som har mulighet til å gi dem den nødvendige treningen og stimuleringen de trenger.

Bilder av McNab

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av McNab, nr 7509. Bilde av McNab, nr 7512. Bilde av McNab, nr 7508. Bilde av McNab, nr 7510. Bilde av McNab, nr 7511.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av McNab, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til McNab kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om McNab:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: Opp til 32 kg
Tispe: Opp til 32 kg

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye