Beskrivelser og opplevelser med Cane Corso

Beskrivelse av Cane Corso

Cane Corso er en stor og kraftig hunderase som stammer fra Italia. Denne rasen har en imponerende kroppsbygning, med muskuløs og velproporsjonert anatomi som gir den en imponerende tilstedeværelse.

Cane Corso har en kort og tett pels som kan være svart, grå, fawn eller rødbrun i fargen. Den har et bredt hode med store, uttrykksfulle øyne og lange, hengende ører. Kroppen er godt bygd og muskuløs, med en imponerende brystkasse og en sterk rygg.

Cane Corso er en intelligent, lojal og selvstendig rase som trives godt i selskap med mennesker og andre dyr. Den er en utmerket vakthund og har et naturlig instinkt for å beskytte sin eier og hjemmet sitt.

Selv om Cane Corso kan være en kraftig og imponerende hund, er den også en kjærlig og hengiven familiehund. Den har et stort behov for å være nær menneskene den er glad i, og vil trives best i et hjem hvor den får mye oppmerksomhet og kjærlighet.

Det er viktig å huske på at Cane Corso er en stor og kraftig rase som krever mye trening og sosialisering for å trives. Eiere bør være forberedt på å bruke tid og krefter på å trene og sosialisere hunden sin, og sørge for at den får tilstrekkelig mosjon og stimulering for å være lykkelig og sunn.

Bilder av Cane-Corso

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Cane-Corso, nr 869. Bilde av Cane-Corso, nr 871. Bilde av Cane-Corso, nr 866. Bilde av Cane-Corso, nr 867. Bilde av Cane-Corso, nr 856. Bilde av Cane-Corso, nr 872. Bilde av Cane-Corso, nr 859. Bilde av Cane-Corso, nr 860. Bilde av Cane-Corso, nr 864. Bilde av Cane-Corso, nr 858. Bilde av Cane-Corso, nr 865. Bilde av Cane-Corso, nr 868. Bilde av Cane-Corso, nr 873. Bilde av Cane-Corso, nr 874. Bilde av Cane-Corso, nr 862. Bilde av Cane-Corso, nr 870. Bilde av Cane-Corso, nr 857. Bilde av Cane-Corso, nr 861. Bilde av Cane-Corso, nr 863.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cane-Corso, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cane-Corso kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Cane-Corso:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 343

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 45-50
Tispe: 4045

Høyde (cm):

Hann: 64-68
Tispe: 60-64

Farge(r):

Skifer, blygrå, lysgrå, lys fawn, mørk fawn, hjorterød, sort eller brindlet.

Pelslengde:

kort

Pels:

Glansfull og tett med noe underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye