Beskrivelser og opplevelser med Dansk-Svensk Gårdshund

Beskrivelse av Dansk-Svensk Gårdshund

Dansk-Svensk Gårdshund, også kjent som dansk-svensk gårdshund eller bare "DSG", er en mellomstor hunderase som stammer fra Danmark og Sverige. DSG er en allsidig hund som tradisjonelt har blitt brukt som gårds- og jakthund, og som også er populær som selskapshund og familiehund.

DSG har en kvadratisk og muskuløs kroppsbygning, med et bredt hode og oppreist, spisst ører. Pelsen er kort og tett, med vanligvis sorte eller brune og hvite flekker. DSG har et vennlig og sosialt temperament, og er kjent for å være modige og hardtarbeidende. De er også intelligente og lettlærte, noe som gjør dem til gode treningspartnere.

DSG har behov for moderat mosjon og trening, og trives godt med daglige turer og lek. De er også gode til å tilpasse seg ulike livsstiler og boforhold, og kan trives like godt i et bymiljø som på landet. Som alle hunderaser har DSG sine spesifikke helsemessige utfordringer, og det er viktig å være oppmerksom på dette og holde oppdatert på veterinærbehandling og oppfølging.

Alt i alt er Dansk-Svensk Gårdshund en flott hunderase som passer godt for aktive og sosiale familier som søker en allsidig og lojal følgesvenn.

Bilder av Dansk-Svensk-Gardshund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dansk-Svensk-Gardshund, nr 681. Bilde av Dansk-Svensk-Gardshund, nr 685. Bilde av Dansk-Svensk-Gardshund, nr 683. Bilde av Dansk-Svensk-Gardshund, nr 680. Bilde av Dansk-Svensk-Gardshund, nr 684. Bilde av Dansk-Svensk-Gardshund, nr 688. Bilde av Dansk-Svensk-Gardshund, nr 686. Bilde av Dansk-Svensk-Gardshund, nr 682.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dansk-Svensk-Gardshund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dansk-Svensk-Gardshund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Dansk-Svensk-Gardshund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 356

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 10-15
Tispe: 8-12

Høyde (cm):

Hann: 34-37
Tispe: 32-35

Farge(r):

Hvit med en eller flerfargede flekker (sort, tan, brun og forskjellige nyanser av rød)

Pelslengde:

Kort

Pels:

Hård, kort og glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Danske-hunderaser
...det finnes kun to danske hunderaser som er anerkjent internasjonalt, noe som nok skyldes at danmark fysisk henger sammen m...