Beskrivelser og opplevelser med Karst Gjeterhund

Beskrivelse av Karst Gjeterhund

Karst gjeterhund er en robust og allsidig hunderase som stammer fra regionen Karst i Slovenia. Denne rasen er kjent for sin intelligens, utholdenhet og arbeidsvilje, og brukes tradisjonelt som en allsidig gjeterhund som kan håndtere mange ulike oppgaver.

Karst gjeterhunder har en mellomstor og muskuløs kropp, og har en tett, værbestandig pels som kan være sort, grå eller rødbrun. Hodet er kraftig med en bred snute og mørke øyne som uttrykker intelligens og oppmerksomhet.

På grunn av sin sterke arbeidsvilje og intelligens er Karst gjeterhunder velegnet til en rekke forskjellige oppgaver, inkludert gjeting av sau og storfe, søk- og redningsoppdrag og beskyttelse av eiendom. Rasen er også kjent for å være lojal og hengiven mot sin eier, og vil trives best i et aktivt hjem der den får utløp for sin energi og behov for mental stimulering.

Som alle hunderaser krever også Karst gjeterhund regelmessig mosjon og trening for å være lykkelig og sunn. På grunn av sin intelligens og lærevillighet vil denne rasen også nyte å delta i ulike former for hundesport og lydighetstrening.

Bilder av Karst-Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 982. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 983. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 992. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 985. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 984. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 993. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 989. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 981. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 987. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 991. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 988.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Karst-Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Karst-Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Karst-Gjeterhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 278

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 30-42 Kg
Tispe: 25-37 Kg

Høyde (cm):

Hann: 57-63 cm
Tispe: 54-60 cm

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Glatthåret