Beskrivelser og opplevelser med Perro Dogo Mallorquin

Beskrivelse av Perro Dogo Mallorquin

Perro Dogo Mallorquin, også kjent som Mallorca Dog eller Majorcan Mastiff, er en hunderase som stammer fra øya Mallorca i Spania. Denne rasen har vært brukt som en allsidig gårdshund og vakthund i århundrer.

Perro Dogo Mallorquin er en stor og kraftig hund, med en høyde på opptil 68 cm og en vekt på rundt 45-60 kg. Rasen har en kort, tett pels som kan være i farger som hvit, rød eller fawn. Øynene er mørke og ovale, mens ørene er trekantede og henger ned langs hodet.

Denne hunderasen har et sterkt og beskyttende instinkt, og krever en erfaren eier som kan gi den riktig trening og sosialisering. Perro Dogo Mallorquin er kjent for å være lojal og hengiven til sin familie, men kan være skeptisk til fremmede. Som en energisk og aktiv hund, trenger den regelmessig mosjon og mental stimulering.

På grunn av sin størrelse og styrke, er det viktig at eiere av Perro Dogo Mallorquin følger strenge regler for oppførsel og kontroll. Rasen er ulovlig i enkelte land på grunn av sin bruk som kamphund, men med riktig trening og oppdragelse kan Perro Dogo Mallorquin være en kjærlig og lojal følgesvenn.

Bilder av Perro-Dogo-Mallorquin

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1081. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1085. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1080. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1087. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1078. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1082. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1084. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1077. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1079. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 1083.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Perro-Dogo-Mallorquin, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Perro-Dogo-Mallorquin kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Perro-Dogo-Mallorquin:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 249

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 35-38kg
Tispe: 30-34kg

Høyde (cm):

Hann: 55-58cm
Tispe: 52-55cm

Farge(r):

Tigret, fawn, svart

Pelslengde:

Kort

Pels:

Hard, stri

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite