Beskrivelser og opplevelser med Schnauzer

Beskrivelse av Schnauzer

Schnauzer er en mellomstor hunderase med en karakteristisk utseende, kjent for sitt skjegg og buskete øyenbryn. Schnauzeren kommer i tre varianter: den opprinnelige Schnauzeren, som er svart eller salt-og-pepper farget og har en typisk rektangulær kroppsbygning; den mindre Schnauzeren som kalles "Dvergschnauzer", og den største av de tre variantene, "Riesenschnauzer", som kan veie opp mot 45 kg.

Schnauzeren har en sterk og muskuløs kropp og en intelligent personlighet. De er lojale og ivrige etter å lære, noe som gjør dem enkle å trene. Schnauzeren er også kjent for å være en utmerket vakthund, og de vil beskytte sin eier og eiendom med stor dedikasjon.

Schnauzeren er en aktiv rase og trenger regelmessig mosjon og stimulering. De trives godt med å delta i ulike aktiviteter som jogging, fotturer og agility, og er også glade i å leke og jakte. Schnauzeren er en relativt sunn rase, men kan være utsatt for noen helseproblemer som øyeproblemer og hudirritasjoner.

Schnauzeren er en flott hunderase for eiere som ønsker en lojal, aktiv og intelligent følgesvenn som også fungerer som en utmerket vakthund.

Bilder av Schnauzer

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Schnauzer, nr 767. Bilde av Schnauzer, nr 761. Bilde av Schnauzer, nr 760. Bilde av Schnauzer, nr 764. Bilde av Schnauzer, nr 762. Bilde av Schnauzer, nr 768. Bilde av Schnauzer, nr 766. Bilde av Schnauzer, nr 763. Bilde av Schnauzer, nr 758. Bilde av Schnauzer, nr 759. Bilde av Schnauzer, nr 765.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Schnauzer, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Schnauzer kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Schnauzer:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 182

Vekt (kg):

Fra DogLex

Gardshunder
...gårdshund er en flyktig beskrivelse av hunder som tradisjonelt ble hold på gårdsbruk som en...
Kynologi
...kynologi er læren om hunden som dyr og redskap i menneskets tjeneste, akkurat som zoologi er læren om alle dy...
Pinschere
...pinschere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshund...
Schnauzere
...schnauzere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder ...
Stallhunder
...stallerhunder var en type brukshunder som ble mye benyttet i europa før andre verdenskrig. stallhunder var gj...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnau...