Karelsk Bjørnhund

Karelsk Bjørnhund

Denne rasen er først og fremst en jakthund. Du kan jakte med den på alle typer vilt, og den viser en stor jaktlyst. Men som enkelte andre jakthunder kan interessen for jakt variere fra dag til dag.

Rasen er en middels stor, kraftig og robust hund. Den viser seg som avbalansert, modig, sta og til tider noe reservert.
Hunden kan vise noe aggresivitet mot andre hunder, men ikke mot mennesker. Den er derimot en selvsikker hund med stor kamplyst.
Karelsk Bjørnehund anbefales derfor til erfarene eiere som ikke har barn.

Hunden har lette og effektive bevegelser, og bytter raskt fra trav til galopp - som er mest naturlig for rasen.

Historikk for Karelsk Bjørnhund

Fra gammelt av var området Karlen, hvor rasen stammer fra, en del av Finland og tilhører nå Russland. Denne type raser har blitt brukt fra lang tid tilbake til jakt på storvilt. Rasen Karlensk Bjørnehund er kjent siden 1800-tallet.

Mer om Karelsk Bjørnhund:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 048

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 54-60cm
Tispe: 49-55cm

Farge(r):

sort, som kan være matt eller brunlig

Pelslengde:

kort

Pels:

grove og rette dekkhår

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Meget aktiv

Bilder av Karelsk Bjørnhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Karelsk Bjørnhund, nr 3888. Bilde av Karelsk Bjørnhund, nr 3885. Bilde av Karelsk Bjørnhund, nr 3886. Bilde av Karelsk Bjørnhund, nr 3887. Bilde av Karelsk Bjørnhund, nr 3882. Bilde av Karelsk Bjørnhund, nr 3883. Bilde av Karelsk Bjørnhund, nr 3884.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Karelsk Bjørnhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Karelsk Bjørnhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.