Bolognese

Bolognese

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Bolognese.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Bolognese er en liten selskapshund som stammer fra Bologna i Italia. Den er vennlig og knytter seg tett til sine eiere. Den er trolig nært beslektet malteser og kan i tillegg regnes som en av progenitorene til bichon havanais, sammen med bichon frisé. I Skandinavia kom de første hundene til Sverige i 1988.

Bolognese er en hyggeig hund med godt lynne. Den tar lett lydighetstrening, egner seg som selskap for barn og kommer godt overens med andre hunder. Den er riktignok noe reservert.Rasen var avlet frem som selskapshund og det er også dens rolle i dag.

Historikk for Bolognese

Bolognese kommer fra den italienske byen Bologna, som den har fått sitt navn fra. Allerede på 1100-tallet var den berømt for sin skjønnhet og sitt vennlige vesen. I gamle dager ble den ofte skjenket som en æresbevisning til høyt avholdte personer, noe som viser hvor spesiell man anså hunden for å være. I diplomatiske kretser ble en slik gave ansett å være det mest verdifulle man kunne få. Rasen kan ses på mange gamle malerier og er forbausende lik dagens bolognese, bortsett fra at den dengang kunne være sort og hvit, mens i dag skal være ren hvit. Bolognese er en forholdsvis sjelden rase i de fleste land, også Italia.

Mer om Bolognese:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 196

Vekt (kg):

Hann: 2,5-4kg
Tispe: 2,5-4kg

Høyde (cm):

Hann: 27-30cm
Tispe: 25-28cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Lang

Pels:

Fyldig,tett,rufsete

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Bilder av Bolognese

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bolognese, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bolognese kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.