Dansk-Svensk Gårdshund

Dansk-Svensk Gårdshund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Dansk-Svensk Gårdshund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Dansk-svensk gårdshund er en liten til mellomstor terrierlignende hund som har oppstått i Danmark og Sverige, der den regnes som en typisk gårdshund. Rasen ble tidligere kalt skånsk terrier i Sverige.

Les mer om danske hundraser i DogLex.

Dansk-svensk gårdshund er en liten lett rektangulær og harmonisk hund av ubestemmelig opphav. Kroppen er muskuløs og tørr i linjene. Hodet er relativt brett og har et harmonisk snuteparti med kraftige kjever. Markert stopp. Dyp brystkasse, rett rygg og ikke for mye opptrukket buklinje. Halen er middels lang og bæres høyt i bøy over rygglinjen. Muskuløse bein. Den har kort, tilliggende glatt pels. Grunnfargen skal være hvit, med tegninger og flekker i sort, eller ulike nyanser av gul, brun og rød.

Hannene blir ca. 34-37 cm (+/- 2 cm) i skulderhøyde. Tispene blir ca. 32-35 cm (+/- 2 cm) i skulderhøyde.

Dansk-svensk gårdshund er en typisk brukshund, en utpreget gårdshund som også fungerer som en god vakthund og en kjærlig familiehund. Den skal være en dyktig rottefanger.

Dansk-svensk gårdshund er en livlig, modig og glad hund med masser av energi. Den har en hendig størrelse og passer godt for de fleste formål. Trenger en god del mosjon og psykiske utfordringer for å trives maksimalt. Passer derfor best i en aktiv familie.

Pelsen bør børstes en par ganger i uken.

Her finner du et eget diskusjonsforum på norsk om rasen.

Historikk for Dansk-Svensk Gårdshund

Opphavet til denne hunden er uklart, men det synes som om minst et par terriertyper må ha vært sentrale. Den minner ganske mye om en Jack russell-terrier, men den skal ha en langt mildere gemytt.

Rasen har trolig eksistert svært lenge, men akkurat hvor lenge vet man ikke. Typen har imidlertid vært alminnelig på gårdene i Skåne, Danmark og den nordlige Tyskland. Rasen ble anerkjent av SKK i 1987 og anerkjent av FCI så sent som i 2009.

Mer om Dansk-Svensk Gårdshund:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder  (Gruppe 2)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 356

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 10-15
Tispe: 8-12

Høyde (cm):

Hann: 34-37
Tispe: 32-35

Farge(r):

Hvit med en eller flerfargede flekker (sort, tan, brun og forskjellige nyanser av rød)

Pelslengde:

Kort

Pels:

Hård, kort og glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Nordiske-hunderaser
...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem nordiske...
Pinschere
...pinschere er en liten gruppe med tamhunder som opprinnelig ble avlt fram som såkalte stallhunder og gårdshunder. hundene i...
Svenske-hunderaser
...det finnes flere svenske hunderaser, hvorav de langt fleste er jakthundraser, selv om et par av de også kan kalles gårdshu...
Vakt--og-vokterhunder
...vakt- og vokterhunder er en gruppe hunderaser som stort sett inkluderer storeraser som pinscher-, schnauzer-, molosser og ...

Bilder av Dansk-Svensk Gårdshund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dansk-Svensk Gårdshund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dansk-Svensk Gårdshund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.