Beskrivelser og opplevelser med Norrbottenspets

Beskrivelse av Norrbottenspets

Norrbottenspets er en svensk hunderase som oppsto i den nordlige delen av Sverige, spesielt i regionen Norrbotten. Denne rasen er kjent for sin evne til å jage, spesielt småvilt som hare og rev.

Norrbottenspetsen er en mellomstor hund med en muskuløs og atletisk kropp. Den har en kort, tett pels som kommer i farger som gulbrun, rødbrun eller grå. Hodet er bredt med markerte øyenbryn og ører som står oppreist.

Disse hundene er kjent for å være energiske og modige, med en sterk jaktinstinkt og en sterk vilje. De er veldig lojale og følger ofte eierne sine overalt. Norrbottenspetsen er også en intelligent rase som er lett å trene hvis den får en positiv forsterkning og riktig sosialisering.

Selv om Norrbottenspetsen er en jakthund, kan den også være en utmerket familiehund. De kan tilpasse seg til forskjellige livsstiler og har en tendens til å være veldig kjærlige mot barn. Det er imidlertid viktig å huske at disse hundene trenger mye mosjon og aktivitet for å trives og holde seg sunne.

Bilder av Norrbottenspets

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Norrbottenspets, nr 1202. Bilde av Norrbottenspets, nr 1201. Bilde av Norrbottenspets, nr 1204. Bilde av Norrbottenspets, nr 1203.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Norrbottenspets, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Norrbottenspets kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Norrbottenspets:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 276

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 12-13kg
Tispe: 9-11kg

Høyde (cm):

Hann: 43-47cm
Tispe: 40-44cm

Farge(r):

Alle farger og fargekombinasjoner

Pelslengde:

kort

Pels:

kort, tett, hard

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Elghunder
...   elghunden er en glimrende jaktpartner på storviltjakt. disse hundene...
Nordiske-hunderaser
...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av de fem n...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomi...
Svenske-hunderaser
...det finnes flere svenske hunderaser, hvorav de langt fleste er jakthundraser, selv om et par av de også kan kalles ...
Treskjellende-hunder
...treskjellende hunder (eng. treeing hounds) kalles også gjerne treskjellere eller halsende hunder. dette er en grupp...