Beskrivelser og opplevelser med Bosnisk Strihåret Støver

Beskrivelse av Bosnisk Strihåret Støver

Bosnisk Strihåret Støver er en hunderase som stammer fra Bosnia og Herzegovina. Denne rasen er kjent for å være en dyktig jakthund som brukes til å jakte på alt fra kanin og hare til hjort og bjørn.

Bosnisk Strihåret Støver er en mellomstor hund, som kan veie opp til rundt 25-30 kilo. Den har en kort, men stiv pels som kan variere i farge fra rødbrun til sort. Den har en muskuløs kropp og en bred hodeform med hengende ører.

Rasen er kjent for å være svært intelligent, tålmodig og lojal. Den har også et utmerket luktesans som gjør at den er i stand til å finne byttedyr på lange avstander. Bosnisk Strihåret Støver er også en hund som trives godt sammen med mennesker og er generelt sett vennlig og tillitsfull mot både eiere og fremmede.

Bosnisk Strihåret Støver krever en moderat mengde med trening og aktivitet, og vil trives godt i et hjem hvor den får muligheten til å utforske og være i fysisk aktivitet. Denne hunderasen er generelt sett sunn og robust, og har et gjennomsnittlig liv på rundt 12-14 år.

Bilder av Bosnisk-Striharet-Stover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 2162. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 2159. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 2163. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 5521. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 5517. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 5519. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 5520. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 5518. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 2160. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 2165. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 5516. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 5515.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bosnisk-Striharet-Stover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bosnisk-Striharet-Stover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Bosnisk-Striharet-Stover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 155

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 16-24kg
Tispe: 16-24kg

Høyde (cm):

Hann: 46-55cm
Tispe: 46-55cm

Farge(r):

Gulaktig, hvete, rød eller gråe toner

Pels:

Stri, lodden, hard

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye