Beskrivelser og opplevelser med Kinesisk Chongqing hund

Beskrivelse av Kinesisk Chongqing hund

Kinesisk Chongqing hund, også kjent som "Chongqing Dog", er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Chongqing-provinsen i Kina. Disse hundene har en kort og glatt pels som kommer i en rekke farger, inkludert rød, gul, brindle og sort.

Chongqing hunder er kjent for å være veldig modige, lojale og beskyttende overfor sine eiere. De kan være ganske mistroiske overfor fremmede, men med riktig sosialisering og trening kan de bli gode følgesvenner og familiehunder.

Denne rasen er også veldig aktiv og energisk, og krever derfor daglig mosjon og mental stimulering for å holde seg sunne og glade. De er intelligente hunder som lett kan lære nye triks og oppgaver, og kan trives i en rekke ulike miljøer, enten det er i en leilighet i byen eller et større hus på landet.

Som med alle hunderaser er det viktig å gjøre grundig research og vurdere om Chongqing hunden passer til ens livsstil og behov før man skaffer seg en. Med riktig omsorg og oppmerksomhet kan imidlertid denne rasen bli en fantastisk følgesvenn og lojal venn for livet.

Bilder av Kinesisk-Chongqing-hund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Kinesisk-Chongqing-hund, nr 7037. Bilde av Kinesisk-Chongqing-hund, nr 7034. Bilde av Kinesisk-Chongqing-hund, nr 7036. Bilde av Kinesisk-Chongqing-hund, nr 7035. Bilde av Kinesisk-Chongqing-hund, nr 7038. Bilde av Kinesisk-Chongqing-hund, nr 7039.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kinesisk-Chongqing-hund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kinesisk-Chongqing-hund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Kinesisk-Chongqing-hund:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-25 kg.
Tispe: 15-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 40-50 cm
Tispe: 35-40 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye